Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettemannen veroveren Europese titel op 4x200 vrij

Estafettemannen veroveren Europese titel op 4x200 vrij

RoadToRio

Cheer!

Dion Dreesens, Maarten Brzoskowski, Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren hebben de Europese titel op de 4x200 meter vrije slag gewonnen. De Nederlandse estafettemannen waren overtuigend de besten en bleven België en Italië voor.

Deel dit artikel op social media

Na de eerste 200 meter van Dreesens lag Nederland nog derde. Brzoskowski zorgde voor een tweede plaats na 400 meter, waarna Stolk netjes tweede bleef. Verschuren, dit EK in topvorm, kroop zonder problemen naar de koppositie en finishte in 7.07,82. Die tijd was bovendien 2,13 seconden sneller dan het Nederlandse record.

Dreesens, Brzoskowski, Stolk en Verschuren zorgden tevens voor een primeur, want nog nooit won Nederland goud op het nummer dat in 1926 al op het EK-programma stond.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dion, Sebastiaan, Kyle, Joost en Maarten aan!