Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Edith Bosch sidekick Henry Schut tijdens Rio 2016

Edith Bosch sidekick Henry Schut tijdens Rio 2016

Cheer!

Oud-judoka Edith Bosch wordt tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro de vaste sidekick van presentator Henry Schut. Dagelijks presenteren zij samen het olympische avondprogramma NOS Studio Olympic Parc. Het duo ontvangt op het olympisch park iedere dag sporters, coaches en andere gasten.

Deel dit artikel op social media

In het programma levert Erben Wennemars in de rol van vliegende kiep dagelijks live-bijdragen. Studio Olympic Parc is van donderdag 4 tot en met zondag 21 augustus rond de klok van elf te zien op NPO 1.

"Zo dichtbij, prachtig"

Edith Bosch is trots op haar ‘plaatsing’ voor Rio: “Ik kan niet wachten om in deze rol naar de Spelen te gaan en daar onze Nederlandse helden te zien schitteren. Zo dichtbij en dit keer vanuit een hele andere kant, prachtig!”

“Edith is een zeer ervaren olympiër", vertelt Ewoud van Winsen, chef d’équipe van de olympische ploeg van de NOS. "Ze kwam vier keer uit op de Spelen en pakte daar ook nog eens drie keer een medaille. Daarnaast heeft zij uitstraling, is ze welbespraakt en heeft ze een bijzondere kijk op topsport. En ook niet onbelangrijk: Edith is goed ingevoerd in de topsportwereld en kent vrijwel alle sporters van de huidige olympische generatie persoonlijk.“

Zilver en brons op de Spelen

De 35-jarige Bosch stopte in het voorjaar van 2013 met topjudo. Tijdens haar carrière werd zij onder meer wereldkampioen (2005) en vier keer Europees kampioen (2004, 2005, 2011, 2012) in de klasse tot 70 kg. 

Ze nam in 2000, 2004, 2008, 2012 in deze gewichtsklasse deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal drie medailles (1 x zilver en 2 x brons).

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!