Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin vreest voor einde Giro door zitvlakblessure

Dumoulin vreest voor einde Giro door zitvlakblessure

RoadToRio

Cheer!

GREVE - Tom Dumoulin vreest dat hij de Giro d'Italia niet uit kan rijden. De kopman van Giant-Alpecin kampt met een zitvlakblessure.

Deel dit artikel op social media

"We moeten kijken hoe het gaat. Ik heb er nu veel last van. Ik smeer antibioticazalf en laat de onderbroek zo veel mogelijk uit. Dinsdag ga ik gewoon van start en dan zien we wel hoe het gaat", laat Dumoulin maandag tijdens de rustdag aan de NOS weten.

De 25-jarige Limburger had voor de tijdrit van zondag, waarin hij vijftiende werd, al last van zijn zitvlak. Dat hij door de regen moest fietsen, maakte de pijn alleen maar erger. "Ik ga er vooralsnog vanuit dat het dinsdag wat beter gaat."

"Het doel blijft hetzelfde. Ik ging de Giro al niet in met klassementsambities. Ik heb zeker nog een aantal doelen. Ik zal nu ergens veel tijd moeten verliezen", aldus Dumoulin.

De Nederlander heeft zijn zinnen gezet op een etappezege. "Ik hoop op een kans in een ontsnapping. Maar dan moet het eerst wat beter gaan met mijn zitvlak, want anders wordt het een moeilijk verhaal."

"Of ik mezelf dinsdag terug laat zakken in de bus? Dat zou goed kunnen. Ik denk dat het niet mogelijk is om vooraan te zitten."

Dinsdag staat er een zware bergrit op het programma. Een dag later krijgen de sprinters een nieuwe kans.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!