Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin vreest roze trui in Giro zondag kwijt te raken aan Kittel

Dumoulin vreest roze trui in Giro zondag kwijt te raken aan Kittel

RoadToRio

Cheer!

NIJMEGEN - Tom Dumoulin had zaterdag genoten van de tweede etappe in de Ronde van Italië die eindigde in Nijmegen. De Limburger behield zijn leiderstrui, maar verwacht dat de leiding zondag kwijtraakt aan Marcel Kittel.

Deel dit artikel op social media

De Duitser won de tweede rit en pakte door zijn winst tien bonificatieseconden. In het algemeen klassement heeft Kittel nog maar één seconde achterstand op Dumoulin.

"Het is leuk dat we de trui nog voor een dag hebben, maar er is een grote kans dat Kittel mijn trui zondag afpakt. Eerst moet hij nog maar eens zien te winnen. Dat is ook niet zo makkelijk", zei de Limburger vlak na afloop van de tweede etappe.

Volgens Doumoulin is het geen ramp als hij na de derde etappe geen leider meer is. "Het is ook voordeeltje dat we straks in Italië niet op kop hoeven te rijden. Maar ik wil die trui natuurlijk zo lang mogelijk verdedigen."

'Speciale dag' 

De renner van het Duitse Giant-Alpecin had genoten van het rijden door eigen land. "Het was een heel speciale dag. Er stonden veel mensen langs de kant. Het was heel mooi. Er werd heel veel geroepen en er waren veel aanmoedingen."

Kittel

Kittel won de tweede etappe in Nijmegen met overmacht en gaat zondag op jacht naar de leiderstrui. ''Mijn hoofddoel blijft sprinten in deze ronde. Maar dat ik zo dicht bij het roze sta is een grote motivatie'', blikte hij vooruit naar de derde etappe in de Ronde van Italië.

Dan staat er vermoedelijk opnieuw een massasprint op het programma in Arnhem en dankzij bonificatieseconden kan hij dan de leiderstrui overnemen van Dumoulin. Zaterdag liep alles perfect, analyseerde de Duitser van Etixx-QuickStep. ''Het team leverde prima werk. Ik zei tegen mijzelf: vertrouw die jongens nou gewoon. We moesten soms wat gaten dichtrijden in de laatste kilometers, maar ik was er op tijd.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!