Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin verwacht niet veel tijd te verliezen in eerste finish bergop Giro

Dumoulin verwacht niet veel tijd te verliezen in eerste finish bergop Giro

RoadToRio

Cheer!

BENEVENTO - Tom Dumoulin behield woensdag de roze trui in de Giro d'Italia en de Limburger heeft goede hoop dat hij donderdag in de eerste etappe met finish bergop de leiding in het klassement kan behouden.

Deel dit artikel op social media

"De laatste klim is niet al te lastig donderdag. Ik verwacht niet veel tijd te verliezen, als ik al tijd verlies", aldus Dumoulin na de finish van de vijfde etappe in Benevento.

De zesde rit eindigt op de Roccaraso, een onregelmatige klim van bijna twintig kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8 procent.

In het eerste deel van de col van de tweede categorie zitten een paar stroken tot maximaal 12 procent, maar het stijgingspercentage in de laatste vier kilometer is slechts 3,5 procent.

"We zullen donderdag in ieder geval kunnen zien hoe het met de vorm gesteld is bij alle renners", zegt Dumoulin. "De etappe zou mij moeten liggen; finish bergop maar niet te zwaar. Ik zal mijn roze trui absoluut gaan verdedigen."

Chaotisch

De 25-jarige Limburger gaat de zesde etappe in met een voorsprong van zestien seconden op de nummer twee Bob Jungels. De Luxemburger liep woensdag vier seconden in, omdat hij vierde werd en er na de eerste dertien renners een breukje in het peloton zat.

"Ik heb geen moeite gedaan toen ik zag dat Jungels voor de sprint ging. Vier seconden is niet zoveel. Ik heb alleen op mezelf gelet en dat was al lastig genoeg."

"Het was namelijk een heel pittige dag. Het ging de hele tijd op en af en de snelheid in de finale was echt waanzinnig. Ik heb geleden, maar ik denk dat dat voor iedereen geldt."

"Er was mij al verteld dat de Giro een zware koers is en nu weet ik waarom. Sprinten in Italië is echt anders dan in andere landen, het was zo chaotisch en gevaarlijk. Ik kan het wel aan, maar het wat wel wat rustiger mogen zijn van mij. Ik had geen geweldige benen, maar het was een prima etappe voor een iets mindere dag."

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!