Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin terug in roze: we gingen ervoor

Dumoulin terug in roze: we gingen ervoor

RoadToRio

Cheer!

PRAIA A MARE - Twee dagen nadat hij in Arnhem de roze trui was kwijtgeraakt aan Marcel Kittel, heeft Tom Dumoulin het leiderstricot in de Giro d'Italia alweer terug. In de vierde etappe kwam hij als tweede over de finish.

Deel dit artikel op social media

"We wilden er wel een harde finale van maken", reageert hij bij Langs de Lijn En Omstreken. "We wilden Kittel lossen. Dat was niet zo heel moeilijk op dit parcours." 

Giant-Alpecin was van plan er een harde finale van te maken in de vierde etappe van de Giro, vertelt Tom Dumoulin in Langs de Lijn En Omstreken.

Dumoulin zag een ongecontroleerde finale. "Er waren veel ontsnappingen, maar we hadden altijd wel een mannetje mee. Als de roze trui niet naar mij was gegaan, dan was hij wel naar iemand anders van onze ploeg gegaan."

"Georg Preidler had goede benen", zegt Dumoulin. Zijn Oostenrijkse ploegmaat bij Giant-Alpecin stond er ook nog goed voor in het klassement. "We konden met hem spelen. Hij sprong mee en was ook nog de best geklasseerde renner vooraan."

Preidler kon echter niet mee toen Ulissi op de slotklim versnelde. "Ik had het hem gegund. We gingen voor het roze en de ritzege, maar dat lukte niet", zei Dumoulin.
Dus sprong Dumoulin in de slotkilometer zelf weg uit het uitgedunde pelotonnetje. Hij kwam als tweede binnen, vlak voor Steven Kruijswijk, en pakte ook nog zes bonificatieseconden.

Zijn voorsprong op de nieuwe nummer twee in het klassement, Bob Jungels, is twintig tellen. "Ik hoop dat ik hem morgen nog houd. De dag erna is er een aankomst bergop. Daar gaan de eerste prikken van de klassementsrenners komen. Maar Ik voel me heel goed en zeker op zo'n aankomst kan ik ook een heel eind komen, denk ik."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!