Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin ook van start in Tour de France

Dumoulin ook van start in Tour de France

RoadToRio

Cheer!

Tom Dumoulin rijdt komende zomer ook de Tour de France, zo heeft zijn ploeg Giant-Alpecin maandag bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

De Duitse wielerformatie houdt nog wel een kleine slag om de arm, nadat de 25-jarige Nederlander twee weken geleden vanwege een zitvlakblessure uitviel tijdens de Giro d'Italia. Inmiddels heeft Dumoulin de training hervat.

"We houden elke stap tijdens de trainingen goed in de gaten. Zijn trainingssessies in juni zullen cruciaal zijn bij de vraag of hij daadwerkelijk de Tour rijdt", zegt de Nederlandse trainer Adriaan Helmantel van Giant-Alpecin.

In de aanloop naar de Tour zal Dumoulin onder meer in de Spaanse bergen trainen. Warren Barguil, de beoogde kopman van Giant-Alpecin in de Tour, rijdt daar momenteel al. Later deze week zullen Dumoulin en ook Albert Timmer zich bij hem voegen.

Olympische Spelen

In tegenstelling tot Barguil ligt het hoofddoel van Dumoulin later in het seizoen. Hij wil in augustus goud veroveren op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro. Er bestond daardoor lang onduidelijkheid over de Tourdeelname van de Limburger.

"We hebben onze plannen gefinetuned na de Giro", legt Dumoulin uit. "De conclusie was dat het na tien etappes in de Giro het beste was om te gaan trainen in Spanje. Met daarna het Nederlands kampioenschap tijdrijden en de Tour lijkt dat de ideale voorbereiding op Rio."

Dumoulin werd vorige week al opgenomen in de veertienkoppige voorselectie van Giant-Alpecin. Daar moeten nog vijf renners van afvallen. De Tour begint op 2 juli in de Franse kustplaats Le Mont-Saint-Michel.

Vorig jaar kwam Dumoulin al in de tweede etappe van de Tour hard ten val, waarna hij de strijd moest staken. Bij de Ronde van Italië reed hij vorige week enkele dagen in het roze, tot zijn zitvlakblessure opspeelde.

Volledige voorselectie Giant-Alpecin voor Tour: Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Albert Timmer (allen Ned), Nikias Arndt, John Degenkolb, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke (allen Dui), Warren Barguil (Fra) Tobias Ludvigsson (Zwe), Georg Preidler (Oos) en Zico Waeytens (Bel).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom en Laurens aan!