Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin focust zich vooral op tijdritten in Ronde van Italië

Dumoulin focust zich vooral op tijdritten in Ronde van Italië

RoadToRio

Cheer!

Tom Dumoulin zal zich komende maand tijdens de Giro d'Italia vooral focussen op de drie tijdritten ter voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer. 

Deel dit artikel op social media

"Ik heb in de Vuelta laten zien dat ik in staat ben een goed klassement te rijden in een grote ronde, maar dit jaar ligt daar niet mijn focus", zei de kopman van Giant-Alpecin woensdag op de persconferentie in aanloop naar de start van de Ronde van Italië vrijdag in Apeldoorn.

Dumoulin wordt als één van de kanshebbers gezien om komende zomer bij de Spelen goud te pakken op de 54 kilometer lange tijdrit. Daar wil hij zich dan ook optimaal op voorbereiden.

"De Spelen zijn eens in de vier jaar en er ligt een parcours dat me echt ligt. Daarom wil ik er tijdens de Giro staan in de tijdritten. Om een grote ronde te winnen moet je bovendien een hoogtestage achter de rug hebben. Daar heb ik bewust niet voor gekozen", verklaart de 25-jarige Limburger.

De Giro start op vrijdag 6 mei in Apeldoorn met een individuele tijdrit. Daarnaast zal er tijdens de ronde nog een vlakke tijdrit en een klimtijdrit worden verreden. 

Parcours

Dumoulin heeft het parcours van de eerste tijdrit van de Giro overigens nog niet verkend, terwijl hij dat bij de Tourstart in Utrecht al twee maanden van tevoren mocht doen. Hij ziet dat niet per se als een nadeel.

"Dat ik bij bepaalde bochten in Utrecht merkte dat ik ze niet goed genoeg kende, heeft me de zege niet gekost. Maar ik weet nu wel dat je bij de verkenning meer gefocust moet zijn", aldus Dumoulin.

In de Ronde van Romandië werd Dumoulin vorige week twee keer tweede in een individuele tijdrit. De Nederlander ziet zichzelf niet als torenhoge favoriet voor vrijdag. "Als Fabian Cancellara de benen heeft van de Tirreno wint hij vermoedelijk.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!