Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Dolblije' Verstappen voelt geen extra druk

'Dolblije' Verstappen voelt geen extra druk

Cheer!

BARCELONA - "Very happy" is Max Verstappen met zijn overgang van opleidingsteam Toro Rosso naar de grote broer Red Bull. Bij de persconferentie voorafgaand een de Grand Prix van Barcelona blijft de internationale pers hem en Daniil Kvyat maar vragen naar de opvallende tussentijdse wissel van de coureurs.

Deel dit artikel op social media

"Het was altijd al mijn plan om naar een topteam te gaan", zegt Verstappen, die geen extra druk voelt nu het na 23 races in de Formule 1 al zover is. "Dat risico valt wel mee hoor. Het was een stuk ingewikkelder om ruim een jaar geleden als jonkie te debuteren."

'Vermaken en leren'

De 18-jarige Nederlander verwacht wel dat hij wat tijd nodig zal hebben om aan zijn nieuwe team en auto te wennen. "Maar dat komt in de loop van het seizoen wel goed. Ik ga me vermaken en daarna zien we wel."

Met de transfer kunnen de speculaties over andere topteams wat Verstappen betreft wel van tafel. "Ik heb geen reden om nog naar andere teams te kijken, dus Ferrari en Mercedes zijn voorlopig niet meer aan de orde."

Kvyat flink geschrokken

De blijdschap van Verstappen staat in schril contrast met de teleurstelling bij het slachtoffer van de ruil. Kvyat vertelt met het verdriet in zijn ogen hoe het slechte nieuws tot hem kwam.

 

"Ik werd gebeld door teambaas Helmut Marko. Het nieuws kwam als een schok voor mij. Het gesprek duurde twintig minuten. Daarna ging ik weer verder met de aflevering van Game of Thrones waarnaar ik keek voor de telefoon ging."

Symboliek

De verwijzing naar de populaire serie is een detail dat het verhaal van de Rus mooi persoonlijk maakt, maar waarbij ook de symbolische waarde niet te missen is. In Game of Thrones draait het immers om de strijd om de troon. Die is Kvyat voorlopig kwijt.

"Maar ik zie het nu alweer positief in", vervolgt de Rus. "Ik heb nog zeventien races om me te bewijzen. Dat neemt niet weg dat vooral de eerste uren na dat telefoontje loodzwaar waren."

Hamilton waarschuwt

Wereldkampioen Lewis Hamilton leeft met Kvyat mee. "Het is pijnlijk voor hem, maar een gouden kans voor Verstappen." De Brit benadrukt dat de teambazen niet te ongeduldig moeten worden. "Jonge coureurs moeten wel de tijd krijgen. De druk is enorm. Het is een harde wereld, maar fouten maken hoort erbij."

Ook Verstappens oude teamgenoot Carlos Sainz volgde het vertrek van de Nederlander en de komst van de Rus bij Toro Rosso met bijzondere interesse. "Ik hoop Max volgend jaar te volgen naar Red Bull", zegt de Spanjaard.

"Maar ik ben niet gefrustreerd hoor, dat hij mij voor is. Verstappen heeft het gewoon heel goed gedaan. Ik heb nog de rest van het seizoen om die sprong voor elkaar te krijgen. En mijn relatie met Verstappen is, anders dan hier en daar gesuggereerd wordt, geen enkel issue. Wij hebben respect voor elkaar."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!