Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Derde World Masters titel voor Kim Polling, zilver voor Franssen

Derde World Masters titel voor Kim Polling, zilver voor Franssen

RoadToRio

Cheer!

Op de World Masters in de Mexicaanse stad Guadalajara heeft Kim Polling voor de derde keer het toernooi op haar naam geschreven. In de gewichtscategorie tot 70 kilogram won ze de gouden medaille van Bernadette Graf (AUT). In 2013 (Tyumen) en 2015 (Rabat) wist Polling ook al deze prestigieuze titel binnen te halen.

Deel dit artikel op social media

In de eerste ronde won Polling haar wedstrijd op ippon van Barbara Matic uit Kroatië. In de kwartfinale stond Polling tegenover de Braziliaanse Maria Portela. Beiden kwamen niet aan scoren toe en daarom gaven de shido’s op het scorebord, in het voordeel van Polling, de doorslag. Seongyeon Kim (KOR) was in de halve finale de tegenstander van Polling. De Koreaanse scoorde yuko en stond lange tijd voor, maar uiteindelijk kreeg Polling haar in een houdgreep waardoor ze de wedstrijd won en zich kon opmaken voor de finale.

In de klasse tot 63 kilogram bereikte Juul Franssen ook de finale en neemt een zilveren medaille mee naar huis. Het is de eerste World Masters medaille voor Franssen die het in de finale opnam tegen de Japanse Miku Tashiro. Franssen was de eerste ronde vrijgeloot waardoor ze het in de kwartfinale opnam tegen Ekaterina Valkova uit Rusland. Lange tijd ging het gelijk op maar een halve minuut voor tijd scoorde de Nederlandse ippon. In de halve finale waren drie straffen op het scorebord voor Kathrin Unterwurzacher voldoende voor Franssen om zich te plaatsen voor de finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kim en Juul aan!