Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

CP-voetballers pakken brons na verlenging

CP-voetballers pakken brons na verlenging

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

SALOU – De Nederlandse CP-voetballers zijn derde geworden op het Pre-Paralympic Tournament in het Spaanse Salou. Dit toernooi geldt als belangrijkste voorbereidingstoernooi richting de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Oranje won na verlenging met 3-2 van Groot-Brittannië. De finale gaat later vandaag tussen Oekraïne en Brazilië.

Deel dit artikel op social media

Tien minuten voor tijd keek Oranje nog tegen een 0-2 achterstand aan. Dankzij goals van Jeroen Saedt en aanvoerder Lars Conijn wist de ploeg van bondscoach Marcel Geestman er toch nog een verlenging uit te slepen tegen de Britse ploeg. Snel in die extra tien minuten kreeg Oranje een strafschop, die door Minne de Vos werd binnengeschoten. De Britse ploeg drong daarna nog wel aan, maar wist het doel niet meer te vinden.

Loting Rio

Aan het Pre-Paralympic Tournament deden zeven van de acht landen mee die straks in Rio de Janeiro strijden om het goud. Alleen regerend wereld- en paralympisch kampioen Rusland meldde zich af voor het prestigieuze evenement. Tijdens het toernooi in Salou vond ook de loting plaats voor de Paralympische Spelen plaats. Oranje stuit in de groepsfase op Rusland, Argentinië en Verenigde Staten. De andere groep bestaat uit Oekraïne, gastland Brazilië, Ierland en Groot-Brittannië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Teddy, Jeroen, Peter, Iljas, Kasper, Marcel, Rik, Minne, Jeroen, Jeroen, Daan, Martijn, Joey, Guido, Stefan, Harm, George en Lars aan!