Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brouwer en Meeuwsen naar 8e finale Grand Slam Moskou

Brouwer en Meeuwsen naar 8e finale Grand Slam Moskou

Cheer!

MOSKOU - Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich op de Grand Slam in Moskou rechtstreeks geplaatst voor de achtste finale. Ze wonnen vandaag van Frankrijk en Amerika en werden poulewinnaar. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst verloren vandaag twee keer en komen morgen in actie in de tussenronde. Ook Madelein Meppelink en Marleen van Iersel moeten in de tussenronde een ticket voor de achtste finale veroveren.

Deel dit artikel op social media

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werd het vandaag een zeer succesvolle dag in Moskou. Gisteren wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland al met 2-0 van Letland en vandaag gingen ze sterk verder. Tegen het Franse duo Krou/Rowlandson pakten ze met 21-17 en 21-15 overtuigend de overwinning. Vanavond volgde het spannende derde pouleduel tegen het Amerikaanse team Bourne/Hyden. De Nederlanders pakten de eerset set met 21-18, maar Bourne en Hyden herstelden zich in set twee: 17-21. In de beslissende derde set serveerden Brouwer en Meeuwsen sterk en wonnen ze met 15-10. Dankzij de drie overwinningen zijn ze als poulewinnaar direct door naar de achtste finale van morgen.

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst moeten morgen eerst nog aan de bak in de tussenronde om ook een plek in de achtste finale te veroveren. Ze verloren vandaag een extreem lange en spannende wedstrijd, in totaal duurde de partij 63 minuten, van het Braziliaanse team Vitor Felipe/Álvaro Filho:1-2 (19-21, 21-15, 21-23). Ook waren de Spanjaarden Herrera en Gavira na drie sets nipt te sterk: 1-2 (22-20, 18-21, 10-15). De Nederlanders eindigden als derde in de poule.

Ook Madelein Meppelink en Marleen van Iersel komen morgen in de tussenronde in actie. In poule G streden ze vanmiddag tegen het Duitse team Borger/Büthe om de poulewinst. De twee teams kennen elkaar super goed, ze hebben regelmatig met elkaar getraind. De Duitsers waren iets beter en wonnen na een hele lange eerste set met 30-32 en 17-21. Meppelink en Van Iersel treffen in de tussenronde morgen het Zwitserse team Forrer/Vergé-Dépré. Voor Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist zit de Grand Slam van Moskou er al wel op. Ze eindigden in dezelfde poule als laatste, vandaag verloren ze ook met 2-0 (19-21 en 15-21) van het Tsjechische duo Slukova/Hermannova. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gijs, Morph, Rimke, Marleen, Christiaan, Jantine, Robert, Reinder, Sophie, Alexander, Jolien en Madelein aan!