Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bronzen medaille op EK voor zwemster Zijderveld

Bronzen medaille op EK voor zwemster Zijderveld

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL – Chantalle Zijderveld heeft de Nederlandse paralympische zwemploeg een tweede bronzen medaille bezorgd op de Europese kampioenschappen. In het Portugese Funchal noteerde de 15-jarige zwemster een nieuw persoonlijk record op de 100 meter vrije slag (handicapklasse S10). Het goud ging naar de Russin Nina Ryabova, voor Elodie Lorandi uit Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Zijderveld tikte aan na 1:02.77, sneller dan haar oude besttijd. Het Nederlands record (1:01.18) blijft op naam van Summer Mortimer. Haar bronzen medaille betekent de tweede EK-medaille voor Zijderveld. Twee jaar terug werd ze al Europees kampioen op de 100 meter schoolslag. Op die afstand is ze ook de regerend wereldkampioen.

Vierde plaats

Voor de twee andere Nederlandse zwemmers die op de tweede dag van de EK in actie kwamen, was er geen eremetaal. Na zijn bronzen medaille op de 100 meter rugslag eindigde Thijs van Hofweegen nu net naast het podium. Op de 200 meter wisselslag (SM6) tikte hij als vierde aan. Het goud ging naar de Rus Iurii Luchkin.

EK-debutante Liesette Bruinsma werd achtste op de 100 meter rugslag (S11). Het goud ging op die afstand naar de Oekraïense Maryna Piddubna.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Chantalle, Thijs en Liesette aan!