Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Steenhuis en Meyer op de Masters in Mexico

Brons voor Steenhuis en Meyer op de Masters in Mexico

RoadToRio

Cheer!

GUADALAJARA - Op de laatste dag van de World Masters in de Mexicaanse stad Guadalajara hebben Guusje Steenuis (-78 kg) en Roy Meyer (+100 kg) een bronzen medaille veroverd. Steenhuis won de medaille van Gemma Gibbons uit Engeland met yuko. De Nederlandse kende een sterkte start. Zo won ze zowel haar eerste wedstrijd als de kwartfinale binnen twee minuten van Sarah Myriam Mazouz (GAB) en Zhehui Zhang (CHN). De Braziliaanse Mayra Aguiar was haar tegenstandster in de halve finale. Steenhuis slaagde er niet in om een punt te socren en verloor met waza-ari de wedstrijd waardoor ze op mocht voor brons.

Deel dit artikel op social media

Ook was er brons voor zwaargewicht Roy Meyer, vorig jaar ook al goed voor brons op de Masters. Hij veroverde de medaille door met ippon te winnen van Ushangi Kokauri (AZE). Meyer begon zijn wedstrijddag tegen Mahammed Amine Tayeb uit Algerije. Na vijf minuten was de stand gelijk, waardoor de partij overging op de golden score. Uiteindelijk scoorde Meyer ippon. In de kwartfinale stond Meyer tegenover de Israëliër Or Sasson. Beiden kwamen niet aan scoren toe waardoor Sasson door een shido in zijn voordeel de partij won. In de herkansingsfinale scoorde Meyer uiteindelijk yuko tegen Faicel Jaballah (TUN) waardoor hij in actie kwam voor het brons.

In de categorie -100 kilogram kwam Michael Korrel namens Nederland in actie. In de eerste ronde moest de Nederlander het opnemen tegen Toma Nikiforov (BEL). Een yuko op het scorebord was voldoende voor Korrel om door te gaan naar de kwartfinale. In deze ronde kwam hij Marin Pacek uit Zweden tegen. De Zweed scoorde waza-ari waardoor de Nederlander naar de herkansingsfinale ging. Lyes Bouyacoub uit Algerije was de tegenstander maar Korrel won de wedstrijd niet en is op de zevende plek geëindigd.

Ook zwaargewicht Tessie Savelkouls betrad de Mexicaanse tatami. In de klasse +78 kilogram kon Kayra Sayit uit Turkije na twee minuten niet meer verder, waardoor Savelkouls automatisch een ronde verder ging. In de kwartfinale was Sisi Ma uit China haar tegenstander. De Chinese won echter snel de wedstrijd waardoor ook Savelkouls naar de herkansingsfinale ging. Larisa Ceric (BIS) won en daardoor eindigde Savelkouls net als Korrel op de zevende plaats. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roy, Tessie, Michael en Guusje aan!