Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Mulder en De Koning in Hyères

Brons voor Mulder en De Koning in Hyères

RoadToRio

Cheer!

HYERES - Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyères scoorden Mandy Mulder en Coen de Koning een vierde plaats in de medalrace en daarmee verzekeren ze zich van de bronzen medaille. De overige Team Delta Lloyd-zeilers grepen naast het eremetaal. De dag begon met noordelijke wind, felle buien en stevige windvlagen. Dat werd gevolgd door een lange windstilte. Na de windstilte kwam er een beetje wind terug uit het zuiden. Kortom: een veranderlijke dag. 

Mulder en De Koning brons
Mandy Mulder en Coen de Koning kwamen vlak voor de deadline van vier uur in de middag nog in actie in de Nacra-medalrace. Met heel weinig wind dreven de normaal zo supersnelle catamarans rond de boeien. Mulder en de Koning wisten met de vierde plaats het brons te veroveren.

Mandy Mulder: "Het was een hele moeilijke medalrace, met veel windverschillen. De vierde plaats in de medalrace brengt ons naar het brons in het klassement. Daar zijn we heel erg blij mee want we stonden vanochtend op als vierde. Dus dat is een goed gevoel."

Zegers-Kyranakou en Van Veen 5de 470
De vrouwen 470 waren op 1 mei als eerste aan de beurt in de medalrace. Met een steeds verder toenemende wind konden Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen hun positie in het klassement niet verbeteren. Ze bleven op een vijfde plaats in het eindklassement steken.

Heiner 8ste Van Schaardenburg 9de in Laser
Nicholas Heiner en Rutger van Schaardenburg zeilden hun medalrace in slagregens met behoorlijke windvlagen. Heiner koos voor de verkeerde kant van het eerste kruisrak en maakte dat niet meer goed. Van Schaardenburg scoorde een achtste plaats in de medalrace. In het eindklassement eindigt Heiner op de achtste plaats en Rutger van Schaardenburg wordt negende.

RS:X
Ondanks eerdere berichten dat de RS:X medalrace bij de vrouwen niet gevaren zou worden, heeft deze toch nog plaatsgevonden op zondag 1 mei in Hyères. Het weer zat tegen, en met onweer, storm, buien en windstilte lag het varen van de medalrace niet meer in de lijn der verwachtingen. Officieel kon nog tot 16.30 uur gestart worden, en om 16.15 uur werd alsnog besloten het water op te gaan.

Team Delta Lloyd-surfster Lilian de Geus voer in deze grillige weersomstandigheden naar een tiende plek in de medalrace, wat resulteert in een zevende plaats op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mandy, Coen, Lilian, Afrodite, Anneloes en Rutger aan!