Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boksster Fontijn plaatst zich voor Olympische Spelen

Boksster Fontijn plaatst zich voor Olympische Spelen

RoadToRio

Cheer!

ASTANA - Boksster Nouchka Fontijn heeft dinsdag in de klasse tot 75 kilogram de halve finales bereikt van het WK in Astana. Daarmee komt ze in aanmerking om te worden voorgedragen voor uitzending naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van komende zomer. 

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Schiedamse bereikte de laatste vier slaagde door de als zevende geplaatste Erika Guerrier uit Frankrijk in de kwartfinale te verslaan op punten: 3-0 (39-37, 40-36 en 39-37).

Op het olympisch kwalificatietoernooi eerder deze maand werd ze als nummer één van de plaatsingslijst nog verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde. Fontijn verloor toen van de ongeplaatste Ierse Christine Desmond.

Bij hetzelfde toernooi pakte Peter Müllenberg zilver in de klasse tot 81 kilogram, waarmee hij zich als eerste Nederlandse bokser sinds Barcelona 1992 voor de Spelen plaatste.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nouchka aan!