Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blokhuijsen naar ploeg van Wüst, geen contract voor Verweij

Blokhuijsen naar ploeg van Wüst, geen contract voor Verweij

EK en WK

Cheer!

Jan Blokhuijsen heeft een contract tot en met de Spelen van 2018 getekend bij Team Justlease.nl. De na afgelopen winter gestopte Wouter olde Heuvel wordt assistent-coach bij de ploeg van Ireen Wüst, terwijl Koen Verweij juist vertrekt bij de ploeg.

Deel dit artikel op social media

Blokhuijsen reed vorig seizoen voor Team Stressless, maar die formatie van manager Bart Veldkamp stopte omdat de hoofdsponsor afscheid nam. Verweij sloot zich afgelopen winter aan bij Team Justlease.nl, maar de voormalig wereldkampioen allround kwam het hele seizoen niet in actie op het ijs.

"Afgelopen jaar heb ik een goed jaar gehad. Vooral het tweede gedeelte van het seizoen had ik mijn oude gevoel en schaatsplezier weer helemaal terug. Deze lijn wil ik de komende jaren heel graag doorzetten", zegt Blokhuijsen maandag op de site van zijn nieuwe ploeg.

De 27-jarige schaatser had een heel lastig na-olympisch seizoen, maar afgelopen winter kwam de winnaar van zilver op de olympische 5000 meter in Sochi goed terug met de titel bij het NK allround en brons bij het EK en WK allround.

De Noord-Hollander werkte eerder bij TVM al samen met Wüst en coach Rutger Tijssen.

Olde Heuvel

Olde Heuvel schaatste ook jarenlang voor de TVM-formatie. De afgelopen twee seizoenen reed hij voor Lotto-Jumbo, maar de 29-jarige allrounder zette na vorige winter vanwege aanhoudend blessureleed een punt achter zijn actieve carrière. Hij heeft nu besloten dat hij verder wil als schaatscoach.

"Dit is een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen", zegt Olde Heuvel. "Ik hoop met mijn ervaring iets toe te voegen aan deze ploeg. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Rutger Tijssen om deze ploeg naar een hoger niveau te tillen."

Geldschieter

Team Justlease.nl werd vorig jaar gestart door Wüst. De formatie had eerst geen sponsor en heette Team4Gold, maar eind december werd er een geldschieter gevonden.

JustLease.nl maakte aan het eind van het seizoen bekend door te gaan tot en met de Spelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

"Ik ben zeer blij met de komst van Jan en Wouter", reageert Tijssen. "Met de komst van Jan krijgt Team Justlease.nl er een kopman bij. Voor de balans in het team is dat belangrijk. Met de komst van Wouter krijg ik iemand aan mijn zijde die onze methodiek van werken heel goed kent."

Antoinette de Jong, die een goed seizoen had in haar eerste jaar onder Tijssen, Melissa Wijfje en Jos de Vos blijven ook tot en met de Spelen van 2018 bij Team Justlease.nl. Lucas van Alphen, de Duitser Patrick Beckert en de Let Haralds Silovs verlaten de ploeg, terwijl de Pool Konrad Niedzwiedzki vorige week al werd vastgelegd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!