Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blind ook twijfelgeval voor oefenduels met Polen en Oostenrijk

Blind ook twijfelgeval voor oefenduels met Polen en Oostenrijk

Cheer!

LAGOS - Daley Blind moet wellicht ook de oefenduels met Polen en Oostenrijk aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van het Nederlands elftal is nog altijd niet helemaal verlost van zijn kuitproblemen.

Deel dit artikel op social media

"We zitten in een fase dat we voorzichtig moeten zijn", liet bondscoach Danny Blind zondag aan de NOS weten. "Het zijn belangrijke wedstrijden, maar het blijven oefenwedstrijden."

"We gaan een speler niet de zomer injagen met een blessure die verergerd is omdat wij hem willen opstellen", vervolgde Blind. "Het is geen kwalificatiewedstrijd. Anders had hij woensdag of zaterdag wel gehaald. We nemen geen onnodige risico's."

Blind liep de kwetsuur vorige week op in de finale van de FA Cup tussen Manchester United en Crystal Palace. Hij moest de oefenwedstrijd van vrijdag tegen Ierland (1-1) ook al missen en sloeg zondag de training van Oranje over.

Nederland neemt het woensdag in Gdansk op tegen Polen en stuit drie dagen later in Wenen op Oostenrijk. Blind stelt tegen Polen niet dezelfde elf spelers op als in het duel met Ierland.

"Het was van tevoren al de bedoeling om in wedstrijd twee een aantal spelers te vervangen. Ik ga echter niet met een compleet ander elftal spelen, maar dat kan wel in drie of vier gevallen zo zijn."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!