Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens wint in Neurenberg voor tweede keer in carrière WTA-toernooi

Bertens wint in Neurenberg voor tweede keer in carrière WTA-toernooi

Cheer!

Kiki Bertens heeft zaterdag in Neurenberg voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam geschreven.

Deel dit artikel op social media

De Wateringse was in de finale op het Duitse gravel veel te sterk voor Mariana Duque-Marino: 6-2 en 6-2. Het betekende de tweede zege voor Bertens in drie onderlinge ontmoetingen met de Colombiaanse.

De 24-jarige Bertens wist alleen in 2012 een keer eerder een WTA-toernooi te winnen. Vier jaar geleden was ze de beste in Fez.

Bertens, die gecoacht wordt door Raemon Sluiter, is de laatste weken in goede vorm in de aanloop naar Roland Garros, waar ze vrijdag bij de loting in de eerste ronde gekoppeld werd aan Australian Open-winnares Angelique Kerber.

Indruk

In Neurenberg maakte de Nederlandse nummer 89 van de wereld deze week veel indruk. Ze overleefde de kwalificaties en versloeg op weg naar de finale onder meer top tien-speelster Roberta Vinci en de Duitse Julia Goerges.

Ook in de eindstrijd tegen Duque-Marino speelde Bertens goed. Ze won de eerste set overtuigend. De Wateringse sloeg in de zesde game direct toe op haar eerste breakpunt en trok het eerste bedrijf simpel naar zich toe door haar Colombiaanse tegenstander nogmaals te breaken.

In de eerste game van de tweede set kreeg de nummer 98 van de wereld pas haar eerste twee breakpunten, maar Bertens werkte ze beide weg. Twee games later forceerde de Nederlandse zelf een break en kwam ze op 3-1.

Die voorsprong gaf Bertens niet meer weg en zodoende boekte ze de tweede toernooizege op WTA-niveau uit haar loopbaan.

De Nederlandse moest in haar speech na afloop moeite doen om haar tranen te bedwingen. "Het is ongelooflijk. Ik speelde de hele week goed tennis en daar ben ik heel blij mee. Ik probeerde te genieten vandaag. Dit is een geweldig gevoel."

Dubbelspel

Bertens kan later op zaterdag ook voor de derde keer op het hoogste niveau een dubbeltoernooi op haar erelijst schrijven als ze het in Neurenberg samen met de Zweedse Johanna Larsson opneemt tegen de Japanse Shuko Aoyama en Renata Voracova uit Tsjechië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!