Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens voor vijfde keer in loopbaan in halve finale WTA-toernooi

Bertens voor vijfde keer in loopbaan in halve finale WTA-toernooi

RoadToRio

Cheer!

Kiki Bertens heeft donderdag voor de vijfde keer in haar loopbaan de halve finales bereikt van een WTA-toernooi. De Nederlandse speelde in de kwartfinales in Neurenberg tegen Irina Falconi, die in de tweede set opgaf.

Deel dit artikel op social media

Op het moment dat de Amerikaanse geblesseerd de strijd staakte had Bertens de eerste set gewonnen en leidde Falconi in de tweede set met 1-0. 

Bertens bereikte eerder de halve finales in Fes (2012), Parijs (2013), Rosmalen (2015) en Rabat (2016).

Alleen in Fes slaagde Bertens er ook in om de finale te halen en ze wist dat toernooi zelfs te winnen. De nummer 89 van de wereld, die gecoacht wordt door Raemon Sluiter, moet in Neurenberg afrekenen met Julia Goerges voor een plek in de eindstrijd.

De 27-jarige Duitse staat zestigste op de wereldranglijst, maar was in 2012 nog de mondiale nummer vijftien.

Zes games

Donderdag in de kwartfinale tegen Falconi begon Bertens zwak. Ze werd op het Duitse gravel meteen op love gebroken door Falconi, maar herstelde zich knap door zes games op rij te pakken.

In de tweede set ging de eerste game opnieuw naar de 26-jarige Amerikaanse, die 64e staat op de wereldranglijst. Vervolgens gleed Falconi hard onderuit en verzwikte ze haar enkel. Ze kon niets anders doen dan opgeven, waardoor Bertens gaat strijden voor plek in de finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!