Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens stunt met zege op Kerber tijdens Roland Garros

Bertens stunt met zege op Kerber tijdens Roland Garros

RoadToRio

Cheer!

PARIJS - Kiki Bertens heeft dinsdag voor een grote verrassing gezorgd in de eerste ronde van Roland Garros door Angelique Kerber te verslaan.

Deel dit artikel op social media

De 24-jarige speelster uit Wateringen won met 6-2, 3-6 en 6-3 van de Duitse, die als derde was geplaatst in Parijs en begin dit jaar de Australian Open op haar naam schreef.

Bertens pakte afgelopen weekeinde al de titel op het WTA-toernooi in Neurenberg, waardoor ze op de wereldranglijst de 89e voor de 58e plaats verruilde.

In het vrijwel uitgestorven Court Philippe Chatrier liet Bertens zien nog altijd in topvorm te zijn. Nadat ze in de beginfase nog bijna haar service moest inleveren, domineerde Nederlands hoogst genoteerde tennisster op de WTA-ranking in bijna elke rally tegen de slordig acterende Kerber.

De Duitse toonde in het tweede bedrijf herstel, mede omdat Bertens meer fouten maakte met haar forehand en iets minder sterk serveerde.

IJzersterk

In de beslissende set speelde Bertens opnieuw ijzersterk. Zelfs in de meeste lange rally's, het sterke punt van Kerber, trok de Nederlandse aan het langste eind. De Duitse keek snel tegen een 3-0 achterstand aan, waarna ze zich liet behandelen aan een schouderblessure.

Kerber kreeg hierna kansen om terug te komen, maar Bertens behield haar voorsprong. Op haar derde matchpoint sloeg de Nederlandse toe, waarmee ze haar eerste zege op een top vijf-speelster veiligstelde.

Kerber is de vijfde Australian Open-kampioene die al in de openingsronde van Roland Garros wordt uitgeschakeld.

Bertens duelleert in de tweede ronde van het belangrijkste graveltoernooi van het jaar met de Italiaanse Camila Giorgi of de Française Alizé Lim. In 2014 haalde de Nederlandse al eens de achtste finales in Parijs.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!