Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens stijgt 31 plaatsen op wereldranglijst door toernooiwinst

Bertens stijgt 31 plaatsen op wereldranglijst door toernooiwinst

RoadToRio

Cheer!

Kiki Bertens heeft door haar toernooiwinst in Neurenberg een reuzensprong gemaakt op de wereldranglijst. De 24-jarige Westlandse vond haar naam maandag terug op de 58e plaats, 31 plekken hoger dan vorige week.

Deel dit artikel op social media

Bertens vierde afgelopen week op het Duitse gravel haar tweede titel op de WTA Tour.

De kopvrouw van het Nederlandse Fed Cup-team won in Neurenberg zeven partijen op rij, twee in de kwalificaties en vervolgens vijf in het hoofdtoernooi. Bertens had ook succes in het dubbelspel, waarin ze met haar Zweedse partner Johanna Larsson eveneens de titel pakte.

De pupil van Raemon Sluiter is daardoor vol zelfvertrouwen naar Parijs gereisd, waar ze het in de eerste ronde van Roland Garros moet opnemen tegen Australian Open-kampioene Angelique Kerber. De Duitse is de nummer drie van de wereld.

Bertens bereikte drie jaar geleden haar hoogste positie op de mondiale ranglijst, 41e.

De top tien bleef ongewijzigd. Serena Williams is nog steeds met afstand de nummer één van de wereld, voor Agnieszka Radwanska, Kerber, Garbine Muguruza en Victoria Azarenka. Richel Hoogenkamp bleef op de 139e plaats staan en is daarmee de tweede Nederlandse op de lijst.

Mannen

Bij de mannen was er één wijziging in de top tien; de Kroaat Marin Cilic steeg naar de tiende plek ten koste van Richard Gasquet. De top vijf bestaat nog steeds uit Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka en Rafael Nadal.

Wawrinka verdedigt de komende twee weken zijn titel op Roland Garros, terwijl zijn landgenoot Federer vanwege een blessure afwezig is in Parijs.

Robin Haase is nog steeds de nummer 86 van de wereld. De Nederlander gaat maandag bij een stand van 2-2 in sets verder in zijn eerste ronde-partij op Roland Garros tegen Jack Sock.

Thiemo de Bakker verruilde de 121e voor de 120e plaats en Igor Sijsling, die zich zondag plaatste voor de tweede ronde op Roland Garros, bleef op de 123e plek staan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Robin, Thiemo en Igor aan!