Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens na slopende partij naar vierde ronde op Roland Garros

Bertens na slopende partij naar vierde ronde op Roland Garros

RoadToRio

Cheer!

Kiki Bertens heeft zaterdagavond voor de tweede keer in haar carrière de vierde ronde van Roland Garros bereikt. De 24-jarige Nederlandse won in Parijs in een slopende partij van de vijf jaar jongere Daria Kasatkina: 6-2, 3-6 en 10-8.

Deel dit artikel op social media

De partij op baan 16, die door regen later begon dan gepland, duurde 2 uur en 48 minuten.

Bertens was twee jaar geleden zelf de laatste Nederlander die in de vierde ronde van een Grand Slam-toernooi stond. Ze verloor in 2014 bij de laatste zestien van Roland Garros van Andrea Petkovic.

De Wateringse heeft zich door haar vierde ronde-plaats op het Franse graveltoernooi ook gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

De kopvrouw van het Nederlandse Fed Cup-team neemt het in de vierde ronde op tegen de als vijftiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys, die Monica Puig uit Puerto Rico met 7-6 (3) en 6-3 versloeg.

Talent

Kasatkina is een groot talent en staat op de wereldranglijst 26 plaatsen hoger dan Bertens (32 om 58), maar de Nederlandse won haar vorige negen wedstrijden en toonde die topvorm ook in de eerste set.

De pupil van Raemon Sluiter maakte wederom weinig onnodige fouten, verloor maar tien van de 29 punten op haar eigen service en brak haar tegenstander in de eerste en de zevende game. Op 5-2 serveerde ze de set ondanks twee breakpunten tegen uit.

In het tweede bedrijf tekende Bertens wederom voor de eerste servicebreak, maar Kasatkina brak in de vierde game direct terug. De Russische, pas bezig aan haar derde Grand Slam-toernooi, bleef heel solide spelen, terwijl Bertens meer fouten begon te maken. Een break op 3-4 zorgde ervoor dat de stand in de partij weer in evenwicht was.

De Wateringse liet zich niet van de wijs brengen en ging aan het begin van de derde set direct door de opslag van haar opponente. Op 5-3 mocht Bertens voor de wedstrijd serveren, maar ondanks vijf matchpoints kwam Kasatkina terug tot 5-5.

De Russische riep vervolgens bij een 6-5 achterstand de fysiotherapeut de baan op en ze kon niet goed meer serveren, maar met een ingepakt bovenbeen kon ze wel verder. Na breaks over en weer kreeg Bertens op 9-8 haar zesde wedstrijdpunt en die benutte ze wel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!