Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens blij dat ze WTA-zege vervolg kan geven tegen Kerber

Bertens blij dat ze WTA-zege vervolg kan geven tegen Kerber

RoadToRio

Cheer!

PARIJS - Kiki Bertens was vlak na haar sensationele stunt tegen Angelique Kerber in de eerste ronde van Roland Garros blij met het feit dat haar agressieve speelstijl effect sorteerde.

Deel dit artikel op social media

"Ik speelde een hele goede eerste set, maar Kerber veranderde in een eerder duel ook al eens haar spel. Dat deed ze dit keer ook, maar in de derde set had ik het weer onder controle'', zei de 24-jarige speelster uit Wateringen direct na afloop.

Kerber schreef eerder dit jaar de Australian Open op haar naam en is de huidige nummer drie van de wereld. Bertens, die afgelopen week het WTA-toernooi van Neurenberg won, zegevierde in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3.

In die derde set nam Bertens snel een 3-0 voorsprong. Kerber liet zich behandelen aan de schouder en kreeg nog twee breakpoints op 4-1 en een derde kans op 5-3. Bertens overleefde die hachelijke momenten en sloeg op haar derde matchpoint toe.

''Ik was heel nerveus in die laatste game, zeker toen het niet lukte op de eerste twee matchpoints. Maar na die hele goede week in Neurenberg is het mooi om ook hier met een zege te beginnen."

Bertens neemt het in de volgende ronde op tegen Camila Giorgi of Alizé Lim. In 2014 haalde de Nederlandse al eens de achtste finales in Parijs.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!