Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Amsterdam 23 augustus Welkom Thuis-stad voor Olympic TeamNL

Amsterdam 23 augustus Welkom Thuis-stad voor Olympic TeamNL

RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - Amsterdam is de Welkom Thuis-stad waar Olympic TeamNL op 23 augustus groots wordt onthaald. Op het evenemententerrein voor de RAI worden de sporters die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen van Rio ontvangen en vindt in het bijzijn van supporters van TeamNL de publiekshuldiging plaats. Het is de zesde keer dat het Welkom Thuis-evenement door NOC*NSF wordt georganiseerd.

Deel dit artikel op social media

Eric van der Burg, wethouder Sport van de gemeente Amsterdam: “Amsterdam is een sportstad in hart en nieren. Wij ontvangen met trots de sporters van TeamNL. Ik hoop dat zij met veel medailles naar de RAI komen. In Amsterdam verbinden wij topsport altijd aan sportstimulering van Amsterdammers. De Olympische Spelen gaan ongetwijfeld als voorbeeld dienen voor kinderen en volwassenen om meer te bewegen.”

Volgens Topsport Amsterdam, de organisatie die namens de stad aanspreekpunt voor NOC*NSF is, een natuurlijke locatie voor het Welkom Thuis-evenement: “Wij gaan er in Amsterdam een echt feest van maken. Huldigen en Amsterdam horen bij elkaar. Wij hopen dat ze in Rio het olympisch goud voor de Nederlanders niet kunnen aanslepen. Allicht zitten daar dan ook Amsterdamse medaillewinnaars bij en dat is helemaal leuk voor de stad. De Olympische ploeg bestaat straks voor een belangrijk deel uit sporters die groot zijn geworden bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam. Gaaf om al die sporthelden uit het hele land weer welkom thuis te kunnen heten.” Aldus Jacob Bergsma, manager topsportevenementen bij Topsport Amsterdam.

Welkom Thuis

Amsterdam was na de Olympische Spelen van Beijing in 2008 eerder Welkom Thuis-stad. Eerdere edities van het evenement vonden plaats in Zwolle (Turijn 2006), Haarlem (Vancouver 2010), ‘s-Hertogenbosch (London 2012) en Assen (Sochi 2014). Het Welkom Thuis is daarmee een belangrijk onderdeel geworden van de Olympische beleving rondom TeamNL.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “We zijn blij dat Team NL op 23 augustus 2016 bij terugkeer op Nederlandse bodem welkom zal worden geheten in Amsterdam. Amsterdam heeft een prachtige Olympische historie, een nooit aflatende Olympische ambitie en is recent uitgeroepen tot de Topsportgemeente van het jaar 2015. Het Welkom Thuis event geeft de mogelijkheid aan alle Nederlanders TeamNL van dichtbij te zien, hen te laten weten dat heel Nederland heeft meegeleefd en hen te waarderen voor hun prestaties. We zijn erg blij dat we het evenement samen met de stad Amsterdam kunnen organiseren.”

Net als bij de voorgaande vijf edities heeft NOC*NSF ervoor gekozen om de productie van het evenement samen met het activatiebureau Kumpany te realiseren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!