Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

75 voor Luiten in Iers Open

75 voor Luiten in Iers Open

RoadToRio

Cheer!

Joost Luiten is het Irish Open begonnen met een ronde 75 (+3). In slechte omstandigheden noteerde de Nederlander 17 parren. Door een dure triple-bogey verloor Luiten op een hole drie slagen.

Deel dit artikel op social media

Op de scorekaart van de nummer-8 van de Race to Dubai stond er na 18 holes voor het eerst dit seizoen geen enkele birdie. De Nederlander speelt dit seizoen uitstekend van tee tot green en ook op de K Club creëerde Luiten veel kansen, die hij op donderdagochtend na twee weken rust echter niet wist te benutten.

Gestart van hole tien begon Luiten met een par, en de 30-jarige professional trok deze lijn - zonder bogeys of birdies - maar liefst 15 holes door. Op de zevende hole van de K Club brak de Nederlander de trend. Helaas gebeurde dat met een triple-bogey op de par-4 van 393 meter. Op de laatste twee holes liep Luiten ook met par de green af. 

'Het was vanmorgen erg zwaar en lastig', zei Luiten in een reactie over de omstandigheden. 'Op de eerste negen holes heeft het bijna non-stop geregend en stond er een stevige wind. Helaas heb ik vandaag geen enkele birdie-putt kunnen maken. Sloeg mijn ballen net niet dichtbij genoeg. Voor birdie moet er dan een keer een put vallen van 5 a 7 meter.'

'Op de lastige 7de hole speelde ik tegen de storm in. Mijn drive was net te ver rechts en die springt het water in! Na een drop sloeg ik de bal met een ijzer-7 bij de green ook het water in! Met een wedge sla ik de bal op 5 meter van vlag. Ik mis de putt en maak dus een triple', zei Luiten over het slagverlies. 

'Na de ronde moest ik gelijk mee met de doping controle. Mijn eerste controle voor de Olympische Spelen. Ben benieuwd hoe vaak ik nog moet voor de spelen', aldus de Nederlander, die later dit jaar in actie zal komen in Rio de Janiero. 

Met +3 staat Luiten, die met slecht weer in de ochtend en betere omstandigheden in de middag  onfortuinlijk was, voorlopig rond de 90ste plaats. Het gat met de top-10 bedraagt slechts 5 slagen. Te hopen is dat Luiten morgen - in tegenstelling tot vandaag - een goede draw heeft en in de middag in gunstigere omstandigheden kan spelen. 

75 voor Luiten in Iers Open - Golf.nl - Hét platform voor golfend Nederland