Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland tevreden over laatste test richting OKT in Rio

Zonderland tevreden over laatste test richting OKT in Rio

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Epke Zonderland blikt tevreden terug op de podiumtraining die de Nederlandse turners donderdagavond in Rio de Janeiro afwerkten. Zaterdag moet in het olympisch kwalificatietoernooi een teamticket voor de Spelen worden veroverd.

Deel dit artikel op social media

De 29-jarige Fries zette zelf een oefening neer met een moeilijkheidsgraad van 6,7. Als hij topfit is, moet hij in staat zijn een oefening te turnen met een moeilijkheidsgraad van 7,7.

De afgelopen maanden kende hij veel blessureleed, waarbij hij onder meer kampte met een chronische bijholteontsteking en een hersenschudding. Zonderland komt in Rio op drie toestellen in actie: rekstok, brug en voltige. "Het is wel even wennen. Het verschil in tijd en temperatuur voel je wel aan je lichaam. Op voltige zat ik er nog niet lekker in.''

Desalniettemin voelt de olympisch kampioen zich in staat een serieuze bijdrage aan het teamresultaat te leveren. 

"Op rek zat er een groot verschil met twee weken geleden. Ik heb mijn oefening moeilijker gemaakt en ik kon 'm goed volhouden", aldus Zonderland, die op 2 april zijn rentree maakte in een wedstrijd in Waddinxveen.

Eerste vier

Twee weken geleden dacht zijn coach Daniel Knibbeler dat zijn pupil in Rio tot 6,2 zou komen. Deze verwachting overtroefde Zonderland donderdag met 6,7 dus ruimschoots.

Nederland moet in Rio bij de eerste vier van in totaal acht landen eindigen voor een olympisch ticket als ploeg. Als dat niet lukt dan krijgt Nederland slechts één individueel startbewijs. De kans is groot dat er dan voor Zonderland wordt gekozen, mits hij fit is.

Maagklachten

Naast Zonderland bestaat het Nederlands team uit Michel Bletterman, Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Jeffrey Wammes.

Enkele turners kampen met maagklachten, met name Deurloo. "Ik had er vandaag echt last van. Ik heb het voorzichtig aan gedaan", zei hij. "Geen vaste landingen gemaakt bijvoorbeeld en tussendoor even naar de fysio, maar er is geen reden tot zorg. Ik weet nu precies wat ik aankan en wat ik straks moet doen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke, Bart, Casimir, Jeffrey, Frank en Michel aan!