Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Kyranakou en Van Veen op EK 470 zeilen

Zilver voor Kyranakou en Van Veen op EK 470 zeilen

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Op het EK 470 in Palma de Mallorca hebben zeilsters Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen het zilver gewonnen. De Team Delta Lloyd zeilsters hadden zich op de voorlaatste dag, maandag 11 april, al verzekerd van het zilver op het EK. Een vierde plaats in de afsluitende medalrace op dinsdag was voldoende om ook in het hele veld, met niet Europese landen, de tweede plaats vast te houden.

Anneloes van Veen: "We zijn super blij met de medaille. De start van de medalrace was goed maar we kwamen als tiende rond de bovenboei. Daarna hebben we door goed nadenken en goed kijken ons weer teruggevochten naar plek vier. Toen we over de finish kwamen wisten we dat de vierde plaats genoeg was. Het heeft echt lang geduurd voordat eindelijk alle puzzelstukjes bij elkaar kwamen en nu is het zover. Daar zijn we echt heel erg blij mee."

Road to Rio
Het Team Delta Lloyd duo heeft zich al geplaatst voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Van Veen: "Het zilver is een mooi opstapje richting de spelen. We gaan hard doorwerken op de manier waarop we dat tot nu toe hebben gedaan. Hopelijk dat we in Rio ook weer alle puzzelstukjes bij elkaar kunnen krijgen."

Klassement
1. Vadlau & Ogar, AUT, 35 pnt.
2. Kyranakou & Van Veen, NED, 58 pnt.
3. Oliveira & Barbachan, BRA, 67 pnt.
17. Broekhuizen & Jongens, NED, 115 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Afrodite en Anneloes aan!