Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilsters Bekkering en Duetz zakken naar tweede plek op EK

Zeilsters Bekkering en Duetz zakken naar tweede plek op EK

RoadToRio

Cheer!

BARCELONA - Op de tweede dag van het EK zeilen in de olympische 49erFX-klasse hebben Annemiek Bekkering en Annette Duetz de eerste plaats in het klassement moeten afstaan.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse duo, dat nog een kansje maakt op een olympisch ticket voor de Spelen van komende zomer in Rio, kwam voor de kust van Barcelona als zevende, achtste en elfde binnen.

Daarmee belandde het koppel op negentien punten, drie meer dan de nieuwe leiders Giulia Conti en Francesca Clapcich uit Italië. Bekkering en Duetz wonnen maandag de eerste vier races van het EK en bezetten na zeven manches nu de tweede plek.

Nina Keijzer en Claire Blom zakten in het klassement van de zesde naar de tiende plek. Het duo eindigde op de tweede EK-dag als zevende, vierde en negende.

Keijzer en Blom moeten eind deze maand in het Franse Hyères nog voldoen aan een eis van sportkoepel NOC*NSF (top acht op de geschoonde landenlijst) om het olympische startbewijs veilig te stellen. Als dat niet lukt, gaan Bekkering en Duetz alsnog naar Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Annette, Claire en Nina aan!