Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilsters Bekkering en Duetz verzekeren zich van olympisch ticket

Zeilsters Bekkering en Duetz verzekeren zich van olympisch ticket

RoadToRio

Cheer!

HYÈRES - Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben zich zaterdag verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in de 49erFX-klasse.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse duo plaatste zich zaterdag voor de medalrace bij de wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyères en dwong zo olympische kwalificatie af ten koste van Nina Keijzer en Claire Blom.

Beide koppels voldeden eerder al aan de kwalificatie-eis van het Nederlandse Watersportverbond.

Keijzer en Blom zouden aan een plek bij de eerste zes in Hyères genoeg hebben voor een ticket naar Rio de Janeiro, maar vielen zaterdag buiten de top tien (twaalfde) en mogen daardoor niet deelnemen aan de medalrace.

Bekkering en Duetz beginnen zondag als derde aan de medalrace en profiteerden zo van het gebrek aan vormbehoud bij Keijzer en Blom. "Het is een beetje raar gevoel nog, maar de ontlading zal zeker nog komen. Wat een ontknoping", zei Bekkering.

Medaille

Ze verwacht dat ze met Duetz om de prijzen mee kan doen in Brazilië, maar weet nog goed waarom het misging in de nationale selectiewedstrijden.

"We braken twee keer de mast en verloren daardoor de strijd met Nina en Claire. Maar we zijn doorgegaan, omdat we zeilen zo leuk vinden en we nog de kans hadden aan de internationale eis van NOC*NSF te voldoen."

"Na een jaar lang goed presteren en heel gefocust te zeilen, is het toch gelukt. We zijn echt beter geworden en ik denk dat we straks in Rio zeker voor de top vijf kunnen gaan. En wie weet een medaille."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Annette, Nina en Claire aan!