Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilen twee Nederlandse teams top tien EK FX

Zeilen twee Nederlandse teams top tien EK FX

RoadToRio

Cheer!

BARCELONA - Op de Europese Kampioenschappen 49erFX staan de twee Nederlandse zeilteams in de top tien. Het was een zeer uitdagende dag voor de meeste zeilers. De wind in Barcelona viel bijna niet te voorspellen. Oudgediende coaches spraken over de wind als de ‘Barcelona banana’. Een kreet die stamt uit de tijd van de Olympische Spelen van 1992. Beide Nederlandse teams scoorden schrapresultaten en staan na 15 races op de voorlaatste dag van het toernooi op een zesde en zevende plaats.

Zaterdag staan nog drie fleetraces op het programma gevolgd door de medalrace met de beste tien van het klassement (37 deelnemers). Met vier wedstrijden bestaat de kans dat op de laatste dag het hele klassement nog omgegooid wordt.

Het team Delta Lloyd talentploeg team van Annemiek Bekkering en Annettte Duetz staat zesde met 80 punten. Nina Keijzer en Claire blom staan zevende met 83 punten. De leider in het klassement heeft 50 punten.

Annemiek Bekkering gaf de volgende reactie: “Het was een moeilijke dag. Het was best wel zwaar. We hadden moeite met de wind te lezen. Dan zit hij weer helemaal links en dan weer helemaal rechts. Vooral race twee zaten we er helemaal naast. Morgen nog drie races en een medalrace als de wind het toelaat. We zijn blij met het evenement. We kunnen veel leren. We zien het vooral ook als een trainingsevenement. Vandaar ook dat we die rustdag namen halverwege de week.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Claire, Nina, Annemiek en Annette aan!