Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zegers & Van Veen via EK naar Rio

Zegers & Van Veen via EK naar Rio

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Zeilsters Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen starten aanstaande donderdag 7 april met het Open Europees kampioenschap in de 470 klasse in Palma de Mallorca. Dit Europees kampioenschap is het laatste grote evenement voor dit Team Delta Lloyd duo in aanloop naar de Olympische Spelen in augustus van dit jaar. Het EK duurt tot en met dinsdag 12 april.

Voor Zegers-Kyranakou en Van Veen wordt het Europees kampioenschap het derde evenement dit jaar. Eind februari eindigde het duo als negende bij het WK in Buenos Aires en vorige week werden de dames vijfde bij de Sofia Cup in Palma. Zegers-Kyranakou: “We zijn bezig met een proces richting de Spelen. Afgelopen week tijdens de Sofia Cup was een medaille dichterbij dan ooit. We werken hard, we blijven doen wat we goed kunnen en dan moet het resultaat vanzelf komen.”

Open Europees kampioenschap
Van donderdag 7 t/m maandag 11 april staan er elf reguliere wedstrijden gepland. Vijf wedstrijden om te komen tot een gold en silver fleet, gevolgd door een zestal finale wedstrijden. De beste tien van de gold fleet varen op dinsdag 12 april de afsluitende medalrace. Daarin wordt gevaren om dubbele punten. Er worden in Palma een tweetal titels verdeeld: Open Europees Kampioen, voor alle deelnemers, en de titel Europees Kampioen, voor deelnemers uit de Europese landen.

Agenda 470 dames
April - EK 470, Palma de Mallorca (Spanje)
April - World Cup, Hyères (Frankrijk)
Mei - Delta Lloyd Regatta, Medemblik (Nederland)
Augustus - Olympische Spelen, Rio de Janeiro (Brazilië)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Afrodite en Anneloes aan!