Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldrecord Olivier van de Voort tijdens Swim Cup

Wereldrecord Olivier van de Voort tijdens Swim Cup

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN – Paralympisch zwemmer Olivier van de Voort heeft tijdens de Swim Cup het wereldrecord op de 200 meter rugslag in zijn handicapklasse (S10) verbeterd. Van de Voort was in Eindhoven 0.10 seconden sneller dan zijn eigen mondiale toptijd die hij vorig jaar zwom.

Deel dit artikel op social media

De 200 meter rugslag is een onderdeel dat niet op het programma van de Paralympische Spelen staat. De Swim Cup is voor de Nederlandse zwemmers de laatste kans om zich te kwalificeren voor dat toernooi. Thijs van Hofweegen (klasse S6) zwom vandaag op de 100 meter schoolslag een limiet voor de Spelen. Eerder voldeed hij op drie andere afstanden al aan de Rio-limiet.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier en Thijs aan!