Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldrecord Magda Toeters op 200 meter schoolslag

Wereldrecord Magda Toeters op 200 meter schoolslag

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN – Paralympisch zwemster Magda Toeters heeft op de openingsdag van de Swim Cup in Eindhoven haar eigen wereldrecord op de 200 meter schoolslag verbeterd. In handicapklasse S14 tikte ze aan na 2:49.18; een verbetering van 0.18 seconden ten opzichte van haar record van vorig jaar.

Deel dit artikel op social media

De 200 meter schoolslag staat in de S14-klasse niet op het programma tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De Swim Cup geldt als laatste kwalificatiemoment voor dat toernooi. Toeters voldeed eerder op de 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag al aan de gestelde kwalificatielimieten.

Veel zwemmers kwamen in Eindhoven tot eindtijden onder de door NOC*NSF gestelde kwalificatielimieten. In bijna alle gevallen hadden de betreffende sporters al eerder aan de limiet voldaan. Voor Thijs van Hofweegen (klasse S6) was er op de 400 meter vrije slag een nieuwe Rio-limiet. Eerder had hij op de 50 en 100 meter vrije slag al aan de eisen voldaan.

Rio 2016

Bondscoach Mark Faber maakt komende zondag na de laatste races zijn definitieve team voor Rio 2016 bekend. Tot nu toe hebben twintig zwemmers voldaan aan de kwalificatie-eisen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Magda en Thijs aan!