Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Weertman pakt tweede medaille in Amerika

Weertman pakt tweede medaille in Amerika

RoadToRio

Cheer!

FLORIDA - Ferry Weertman heeft op de slotdag van de Amerikaanse kampioenschappen open water zwemmen opnieuw voor Nederlands succes gezorgd. Na zijn gouden plak op de tien kilometer vrijdag, was het ditmaal brons op de vijf kilometer. De race in het water van Miromar Lakes in Florida mondde uit in een sprint, waarin de Fransman Marc Olivier de beste was.

Deel dit artikel op social media

Vrijdag kreeg Weertman op zeer opmerkelijke wijze de winst op de 10 kilometer toebedeeld. De nummer twee van de afgelopen wereldkampioenschappen tikte als tweede aan, maar de Amerikaanse winnaar Andrew Gemmell werd gediskwalificeerd. De Amerikaan was zijn transponder verloren waarmee de tijd wordt geregistreerd. De jury was onverbiddelijk en wees uiteindelijk Weertman als winnaar aan.

Samen met Sharon van Rouwendaal geldt Weertman als grote kanshebber voor medailles in het Olympische water van Rio komende zomer. De Amerikaanse kampioenschappen vormen een voorbereiding op de Spelen.  

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ferry aan!