Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters lijden eerste World League-nederlaag

Waterpolosters lijden eerste World League-nederlaag

RoadToTokyo

Cheer!

DORDRECHT - Ruim twee weken na het mislopen van kwalificatie voor de Olympische Spelen hebben de Nederlandse waterpolosters in de World League hun eerste nederlaag geleden. In Dordrecht won Hongarije met 9-7 (1-1, 2-3, 3-1, 3-2) van Oranje, dat in november in Boedapest met 10-7 had gezegevierd.

Deel dit artikel op social media

Hongarije boog een achterstand (2-4) om in een 8-5 voorsprong, waarna Nederland in de vierde periode nog wel tot op een punt naderde. Een remise zat er echter niet meer in voor de ploeg van coach Arno Havenga, waarin Maud Megens met drie treffers topscorer was.

In het laatste duel treft Oranje op 3 mei Italië, met als inzet groepswinst en een plaats in de World League-finale in juni.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Sabrina, Laura, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Debby, Maud, Leonie en Isabella aan!