Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpoloërs ook te sterk voor Duitsland in poulefase OKT

Waterpoloërs ook te sterk voor Duitsland in poulefase OKT

RoadToRio

Cheer!

TRIËST - De Nederlandse waterpoloërs hebben dinsdag op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Italiaanse Triëst ook de derde wedstrijd gewonnen. Het team van bondscoach Robin van Galen was met 9-8 (2-1, 2-2, 3-3, 2-2) te sterk voor Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Door de zege is Nederland zo goed als zeker van de tweede plaats in de poule, waardoor het het sterke Hongarije ontloopt in de kwartfinales. De komende dagen speelt Nederland nog groepswedstrijden tegen Italië en Zuid-Afrika.

De beste vier landen uit de poule gaan door naar de belangrijke kwartfinales. Voor de vier halvefinalisten ligt er in Italië een ticket klaar voor de Spelen.

De laatste keer dat de Nederlandse waterpolomannen actief waren op de Spelen was in 2000 in Sydney. De waterpolovrouwen grepen vorige maand op het OKT in Gouda naast een olympisch ticket.

Verdediging

Nederland liet dinsdag weer eens zien over een ijzersterke verdediging te beschikken. Duitsland opende weliswaar de score, maar dat was gelijk de enige treffer van het eerste kwart. Nederland scoorde daarentegen twee keer en ging aan de leiding.

In het tweede kwart werd de voorsprong van een punt vastgehouden, maar in de derde periode zette Duitsland een tussensprint in en boog het de score om naar 4-6.

De mannen van bondscoach Robin van Galen herpakten zich echter en scoorden drie keer op rij om toch met een 7-6 stand het laatste kwart in te gaan. In die laatste periode kwam Oranje zelfs op 9-7 voor, voordat de Duitsers de eindstand op 9-8 bepaalden.

De doelpunten van Oranje waren goed verdeeld over de ploeg. Jesse Koopman, Robin Lindhout en Yoran Frauenfelder tekenden elk voor twee treffers. Jorn Winkelhorst, Thomas Lucas en Luuk Gielen schoten elk een keer raak.

Doelman Eelco Wagenaar was met een reeks goede reddingen echter wellicht de belangrijkste speler aan de kant van Nederland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Ruud, Ruben, Eelco, Lars, Joep, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Roeland, Luuk en Robin aan!