Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpoloërs beginnen OKT met knappe overwinning op Spanje

Waterpoloërs beginnen OKT met knappe overwinning op Spanje

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse waterpoloërs zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Italië begonnen met een sensationele zege op Spanje.

Deel dit artikel op social media

Oranje won het openingsduel in Triëst zondag met 7-5 (2-3, 2-0, 2-0, 1-2).

Met nog anderhalve minuut op de klok in de vierde periode was de marge zelfs drie doelpunten. Robin Lindhout en Roeland Spijker scoorden ieder tweemaal. De andere treffers waren van Jorn Winkelhorst, Luuk Gielen en Lars Reuten.

De gedroomde start van het OKT, waar vier tickets naar Rio zijn te boeken, bewees het gelijk van bondscoach Robin van Galen, die met een minimaal budget aan de zware klus begon. Hij dirigeerde verscheidene internationals naar de Spaanse competitie. Ze werden er niet alleen beter, maar raakten uiteraard ook bekend met de speelwijze.

Toch wees niets erop dat Nederland tot een verrassing in staat zou zijn. Spanje, normaal gesproken nog een maat te groot, kwam in het eerste kwart met 3-0 voor en leek daarmee op weg naar een 'logische' eindstand.

Man meer

Voor de zoemer klonk, was de logica weg. Winkelhorst en Gielen deden binnen een minuut iets terug. Beiden profiteerden van een man meer in het water.

Dat bleek de achilleshiel van de Spanjaarden. Zij wisten zich amper raad in overtal (tien keer) en scoorden, daardoor danig van slag geraakt, pas weer in de laatste periode. Dat was onder meer de verdienste van doelman Eelco Wagenaar, die een strafworp stopte.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Ruud, Ruben, Eelco, Lars, Joep, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Roeland, Luuk en Robin aan!