Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier tafeltennissers gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

Vier tafeltennissers gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Vier tafeltennissers zijn vandaag gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio. NOC*NSF heeft de voordracht van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

Gerben Last (klasse 9), Jean-Paul Montanus (klasse 7) en Bas Hergelink (klasse 10) gaan Paralympic TeamNL vertegenwoordigen bij de mannen. Bij de vrouwen komt Kelly van Zon (klasse 7) in actie. Allevier spelen ze het individuele toernooi. Daarnaast komen Last en Hergelink samen uit in het teamtoernooi, in de gecombineerde klasse 9/10.

Montanus en Van Zon danken de kwalificatie aan hun prestaties op de Europese kampioenschappen, vorig jaar oktober in Denemarken. Daar veroverden zij allebei de titel in het enkelspel. Last en Hergelink zijn gekwalificeerd op basis van hun posities op de ITTF Para Tabletennis ranking.

Voor Zwollenaar Last wordt het zijn vierde deelname aan de Paralympische Spelen. Tijdens de Spelen in Athene in 2004 won hij goud in de teamwedstrijd, tijdens de Spelen in Londen in 2012 brons in het enkelspel. Kelly van Zon gaat voor de derde keer naar de Spelen. De inwoonster van Dongen won in 2008 in Beijing in het enkelspel brons en wist in 2012 in Londen het goud te veroveren. Voor Montanus en Hergelink wordt 'Rio' hun eerste Spelen.

Bekijk hier wie er tot nu toe namens Nederland zijn gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly, Gerben, Bas, Jean Paul en Lumen aan!