Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen wil in China niet te veel aan vorig jaar denken

Verstappen wil in China niet te veel aan vorig jaar denken

Cheer!

SHANGHAI - Max Verstappen begint zondag in China aan de derde Grand Prix van het seizoen en probeert daarbij niet te veel terug te denken aan vorig jaar.

Deel dit artikel op social media

Een jaar geleden lag de coureur van Toro Rosso drie ronden voor het einde op de achtste plaats toen hij de strijd moest staken met motorproblemen.

"Helaas viel ik toen uit op het lange rechte stuk", blikt Verstappen op de website van zijn renstal terug. "Ik probeer daar dit jaar niet te veel aan te denken. Ik ga er vol voor om uiteindelijk de geblokte vlag te zien terwijl ik op de best mogelijke positie lig."

Ondanks de technische problemen heeft de jonge Nederlander ook goede herinneringen aan de baan in Shanghai. "Het circuit ligt me, ik had er een paar goede inhaalacties. De eerste vier bochten zijn moeilijk, het is lastig om daar goed doorheen te komen."

"Bocht zes herinner ik me ook nog goed. Het lukte me vorig jaar niet om Sergio Perez op het rechte stuk in te halen en moest het dus ergens anders doen. Ik kwam goed uit bocht vijf en haalde Perez bij bocht zes in door iets later te remmen dan gebruikelijk."

Verstappen begon het nieuwe Formule 1-seizoen vorige maand met een tiende plaats in Australië en werd vorige week zesde in Bahrein. Vrijdag staan in Shanghai de eerste twee vrije trainingen op het programma, zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie.

Kwalificatie

Zowel in Melbourne als Sakhir moesten de coureurs zich eerder dit seizoen volgens een nieuw systeem zien te kwalificeren. Dat leidde tot veel kritiek.

Onlangs werd al bekend dat er in China weer volgens de oude opzet gereden zal worden. Dat zal ook de rest van het seizoen het geval zijn.

Maandag bevestigde de internationale automobielfederatie FIA dat er officieel gestemd is over het voorstel om weer het oude kwalificatiesysteem te gebruiken. Een meerderheid stemde voor het plan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!