Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen klokt in regen negende tijd in laatste vrije training China

Verstappen klokt in regen negende tijd in laatste vrije training China

Cheer!

SHANGHAI - Max Verstappen heeft zaterdag in de laatste vrije training voor de Grand Prix van China in regenachtige omstandigheden de negende tijd neergezet.

Deel dit artikel op social media

De Limburger reed door de regenval in totaal maar zes ronden op het Shanghai International Circuit. Met zijn snelste tijd van 2.00,150 was de coureur van Toro Rosso bijna drie seconden langzamer dan Sebastian Vettel.

De Duitser van Ferrari was één van de weinige coureurs uit de top van het WK-klassement die toen de omstandigheden in Shanghai verbeterde een snelle tijd klokte. Zo bleven onder meer Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de pits om hun banden te sparen voor de kwalificatie.

Valtteri Bottas reed tijdens de derde vrije training in zijn Williams naar de tweede tijd (1.58,061). Carlos Sainz, teamgenoot van Verstappen, zette de derde tijd neer met 1.58,689.

De kwalificatie in China begint zaterdag om 9.00 uur Nederlandse tijd en de verwachting is dat het dan opnieuw regent. De coureurs werken de kwalificatie voor het eerst dit seizoen weer volgens het oude systeem af.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!