Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen geniet van 'toprace' en zesde plaats in Bahrein

Verstappen geniet van 'toprace' en zesde plaats in Bahrein

RoadToRio

Cheer!

Max Verstappen was zondag bijzonder goed genieten na zijn zesde plaats in de Grand Prix van Bahrein.

Deel dit artikel op social media

De 18-jarige Nederlander moest vanaf de tiende positie vertrekken in de tweede Grand Prix van het seizoen, maar wist toch nog acht punten over te houden aan de race die gewonnen werd door Nico Rosberg.

"Het was een toprace", jubelt Verstappen na afloop op Verstappen.nl. "Het is geweldig om hier op de zesde plek te eindigen, vooral omdat dit een circuit is dat ons niet ligt. Het ging veel beter dan we voor het weekend verwacht hadden."

"Zesde is gewoon een topresultaat", aldus Verstappen, die zich voor zijn gevoel revancheerde voor zijn tiende plaats in Australië van twee weken geleden, voor de camera van Ziggo Sport. "Om na een redelijke kwalificatie zo terug te komen, is heel lekker."

Inhaalacties

De coureur van Toro Rosso lag tien ronden voor het einde nog op koers voor een vierde plaats, na een aantal knappe inhaalmanoeuvres. "Dit is een circuit waar je goed kunt inhalen en ik had een paar mooie acties", blikt Verstappen terug. "Jammer dat we Grosjean aan het einde net niet meer konden pakken."

Onder anderen Daniil Kvyat van Red Bull was één van de slachtoffers van de acties van Verstappen in Bahrein. "Hij wilde nog wel verdedigen, maar hij had geen schijn van kans", analyseert de nieuwe nummer acht in het WK-klassement, die na een pitstop terugviel naar de zevende plek en in de slotfase Felipe Massa nog inhaalde.

Volgens de Limburger kon hij op het Bahrain International Circuit profiteren van het harde werk bij Toro Rosso. "De banden werkten goed, de auto lag lekker en de pitstops en strategie waren super. Het hele team heeft het geweldig gedaan en ik heb vandaag veel plezier gehad."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!