Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verschuren nipt boven olympische limiet in series 100 vrij

Verschuren nipt boven olympische limiet in series 100 vrij

RoadToRio

Cheer!

Sebastiaan Verschuren is donderdag bij de Swim Cup in Eindhoven net boven de olympische limiet gebleven in de series van de 100 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Verschuren tikte in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion aan na 48 seconden en 65 honderdsten, met afstand de snelste tijd van de ochtend. De limiet voor Rio de Janeiro staat op 48,47.

De Amsterdammer krijgt deze week nog twee kansen om de limiet te slechten. De halve finale van de 100 vrij is donderdagavond en de finale vrijdagavond.

Verschuren eindigde vier jaar geleden in Londen als vijfde op de olympische 100 meter in Londen.

Hij vertelde eerder deze week dat hij goede hoop heeft dat hij onder de 48,47 kan duiken in Eindhoven. "Ik ben er klaar voor. De trainingen gaan goed, alleen is het nu afwachten hoe het met mijn niveau in de wedstrijden zit."

Neumann

Robin Neumann noteerde de snelste tijd op de 200 meter vrije slag. De 18-jarige Nederlandse kwam tot 1.58,51 en zwom daarmee onder de limiet (1.58,55) voor de EK van mei in Londen. De olympische limiet staat op 1.57,00.

Esmee Vermeulen eindigde in 2.00,32 als tweede, terwijl de talentvolle Marrit Steenbergen (16) vierde werd in 2.01,41.

Nederlands recordhoudster Femke Heemskerk, die al geplaatst is voor Rio op de 200 vrij, startte niet op die afstand in Eindhoven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sebastiaan aan!