Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verlinden haalt olympische limiet, Verschuren redt het niet

Verlinden haalt olympische limiet, Verschuren redt het niet

RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - Joeri Verlinden heeft vrijdag bij de Swim Cup in Eindhoven voldaan aan de olympische limiet op de 100 meter vlinderslag. Later op de avond wist Sebastiaan Verschuren het voorbeeld van zijn landgenoot geen goed vervolg te geven op de 100 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Verlinden dook in de halve finales in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion met 51,79 seconden ruim onder de vereiste tijd van 51,96. Hij kwalificeerde zich daarmee officieus voor de Spelen in Rio de Janeiro.

Eind vorig jaar bleef de Limburger bij de Swim Cup in Amsterdam net boven de limiet. In Eindhoven mislukte een nieuwe poging vrijdagmiddag in de series ook (52,36), maar 's avonds slaagde Verlinden wel glansrijk.

Vier jaar geleden was Verlinden er ook al bij op de Spelen in Londen. Destijds werd hij zesde op de 100 meter vlinder.

Verschuren

Verschuren kwam in de finale van de 100 meter vrij tot een tijd van 48,73. Daarmee was hij wel de snelste, maar voor uitzending naar Rio wordt 48,47 gevraagd.

De 27-jarige Amsterdammer, die in Londen vijfde werd op het koningsnummer, heeft wel al voldaan aan de olympische limiet op de 200 meter vrij.

Volgende maand op de EK in Londen is er voor Verlinden een nieuwe kans om de limiet op de 100 meter vrij te zwemmen. Kyle Stolk werd op de 100 vrij in Eindhoven zesde in 49,78.

Kromowidjojo

Op de 200 vrij ging de winst in 1.55,85 naar Femke Heemskerk. Daarmee bleef ze ruim een seconde boven het Nederlands record dat ze vorig jaar in Eindhoven zwom. Robin Neumann werd tweede (1.57,85), Marrit Steenbergen derde (1.57,87).

Ranomi Kromowidjojo maakte een uitstapje naar de vlinderslag en won de 50 meter in 25,62. De olympisch kampioene op de 50 en 100 meter vrije slag bleef de Deense Jeanette Ottesen (25,80) en Maaike de Waard (25,83) voor.

De 50 meter vlinder staat niet op het programma in Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joeri en Sebastiaan aan!