Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verhoeven opent World Cup seizoen boulder met podiumplaats

Verhoeven opent World Cup seizoen boulder met podiumplaats

RoadToTokyo

Cheer!

MEIRINGEN - Sportklimmer Jorg Verhoeven heeft afgelopen weekend in het Zwitserse Meiringen brons gewonnen tijdens de eerste World Cup Boulder van het seizoen. Hij eindigde net achter de Rus Alesey Rubtsov en de Tsjech Martin Stranik.

Deel dit artikel op social media

Vier Nederlandse boulderaars gingen namens de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) afgelopen weekend de strijd aan met de wereldtop. Met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio in het vooruitzicht, vormen de Word Cup wedstrijden een mooi meetmoment voor de Nederlandse klimmers om te zien waar ze staan. Jorg Verhoeven haalde na een sterke halve finale de finale. De twee andere mannen uit het Nederlands Team Sportklimmen, Tim Reuser en Nicky de Leeuw eindigden op de 25ste en 39ste plek.

Finale
De ingeschroefde finaleboulders scheidden het kaf van het koren bij het heren deelnemersveld. Alleen Verhoeven en Rubtsov kregen de eerste boulder opgelost, waarna Stranik zich als enige een weg wist te vinden door de tweede boulder. Na een relatieve simpele derde boulder die door alle zes de finalesten werd getopt, toonde Rubtsov zich heer en meester over de wedstrijd door als enige de bonusgreep te bereiken in de vierde boulder, waarna de strijd was beslist.

Vera Zijlstra klom bij de dames sterk naar de halve finale, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de 18e plaats. De Britse Shauna Coxsey ging er met de winst vandoor.

Boulderen
Boulderen is een expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: kort, krachtig, atletisch en zonder touwen. In zware korte routes (boulders) wordt er op klimwanden van zo’n 4,5 meter hoog geklommen. Voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond. De deelnemers krijgen boulderproblemen voorgelegd die ze in zo min mogelijk pogingen moeten zien op te lossen. Het gaat hierbij niet om snelheid, maar om het aantal pogingen waarin de top gehaald wordt. Hoe minder, hoe beter. Boulderen is een van de disciplines van de klimsport die is voorgesteld om te worden opgenomen in het programma van de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!