Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Veel medailles voor para-amazones in Deauville

Veel medailles voor para-amazones in Deauville

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DEAUVILLE - Met de tweede plaats achter Groot Brittannië in de Landenwedstrijd en podiumplaatsen in alle wedstrijden was de internationale para-dressuurwedstrijd in Noord- Frankrijk succesvol voor de Nederlandse afvaardiging. “We waren nog niet op volle sterkte”, vertelt bondscoach Joyce Heuitink. “Het was een wedstrijd waar we nog wat hebben kunnen testen met nieuwe paarden.”

Deel dit artikel op social media

De tweede plaats in de landenwedstrijd, waarin de resultaten van de teamtest en de individuele proef meetellen, achter Groot Brittannië maken bondscoach Joyce Heuitink nog niet ongerust. “We waren hier nog niet op volle sterkte. Nicole den Dulk en Demi Vermeulen reden met hun nieuwe paarden Faust en Burberry. We hebben deze wedstrijd juist gebruikt om deze paarden uit te proberen. Daarbij had Uniek N.O.P. van Rixt van der Horst niet zijn dag in de individuele proef. Vandaag in de Kür gingen ze echt weer top.”

Heuitink kijkt tevreden terug op de wedstrijd. “De nieuwe paarden van Nicole en Demi zijn zeker zo goed als hun ervaren paarden. Nicole reed de eerste dag wat behoudend en in de Kür juist briljant. Ook Demi heeft voortreffelijk gepresteerd. In de vorige wedstrijd in Doha schrok Burburry tijdens de wedstrijd en dat nam Demi toch wel mee naar Deauville. In de eerste proeven zaten nog wat kleine foutjes, maar ze reed heel goed in de Kür.”

Ondanks de tweede en twee tweede plaatsen van Lotte Krijnsen telden haar resultaten met Rozenstolz niet mee voor het team. “In grade III van Lotte deden er 30 mee. Om dan zo hoog te eindigen is heel goed.”

Estée Gerritsen, lid van het Rabo Talenteam, debuteerde in Deauvillle op een internationaal niveau. “Ze won direct de eerste dag en is alleen nog maar verslagen door Nicole en Pepo Puch. Met de scores die ze heeft behaald is ze gepromoveerd naar het A-kader. Het moet nog formeel bevestigd worden, maar ik kan dat nu al wel zeggen. Estée zal ik de volgende wedstrijd in Waregem waarschijnlijk opnemen in het landenteam. Gewoon heel knap zoals zij presteert.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicole, Rixt, Lotte en Demi aan!