Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Galen noemt mislopen olympisch ticket 'enorme deceptie'

Van Galen noemt mislopen olympisch ticket 'enorme deceptie'

RoadToRio

Cheer!

TRIËST - Bondscoach Robin van Galen van de Nederlandse waterpoloërs baalde vrijdag stevig van het mislopen van kwalificatie voor de Spelen in Rio de Janeiro. 

Deel dit artikel op social media

"Als je zo dichtbij bent, is dit een enorme deceptie'', aldus Van Galen bij de NOS, kort na de verloren kwartfinale tegen Frankrijk op het olympisch kwalificatietoernooi.

Oranje verspeelde in de laatste periode een voorsprong van twee doelpunten, waarna strafworpen de beslissing moesten brengen. Twee Nederlandse missers bezorgden Frankrijk een startbewijs voor de Spelen.

"De wereld vergaat even, zo voelt het voor mij, voor de jongens, voor iedereen bij de ploeg'', zei Van Galen. "We hebben drie periodes goed gecontroleerd gespeeld. In het laatste kwart voelde je de wedstrijd echter uit onze handen glippen." 

"Het was knap dat we er toch nog een penaltyserie uit wisten te slepen. Daarin moet je een beetje geluk hebben. Maar twee van de vijf pingels missen, is te veel.''

Derde Wereldoorlog

Voorafgaand aan het toernooi in Triëst had bijna niemand verwacht dat Oranje zo dicht in de buurt van Rio zou komen. "Je hoopt erop en droomt ervan, maar het was geen realistisch scenario'', erkende Van Galen. "We hebben hier ontzettend veel geleerd en stappen gezet, maar daar kopen we nu even niets voor.''

Nederland moet zaterdag en zondag gaan strijden om de plaatsen vijf tot en met acht. "Niemand zit te wachten op zulke potjes, de jongens zitten er helemaal doorheen. Maar als ergens de Derde Wereldoorlog uitbreekt, gaat de nummer vijf van dit toernooi naar de Spelen. Daar moeten we dus voor spelen, al is de kans maar 0,0001 procent."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Ruud, Ruben, Eelco, Lars, Joep, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Roeland, Luuk en Robin aan!