Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel 32e in eerste wereldbekerwedstrijd op mountainbike

Van der Poel 32e in eerste wereldbekerwedstrijd op mountainbike

RoadToRio

Cheer!

Mathieu van der Poel heeft bij zijn eerste wereldbekerwedstrijd in het mountainbiken geen indruk kunnen maken. In het Australische Cairns werd de voormalig wereldkampioen veldrijden 32e.

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige Van der Poel moest 4.25 minuten toegeven op de Zwitserse winnaar Nino Schurter. Hij startte achteraan in het veld als 72e en knokte zich al snel naar voren, maar Van der Poel verloor in de slotfase toch weer veel plekken.

Hij was niet de beste Nederlander. Die eer was voorbehouden aan Michiel van der Heijden. Hij werd 21e met 2.50 minuten achterstand op Schurter.

Veldrijder Van der Poel heeft zich ten doel heeft gesteld om komende zomer als mountainbiker deel te nemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. In de afgelopen maanden zette hij in minder bezette races al wel goede resultaten neer. Hij won eerder deze maand nog een wedstrijd in België.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!