Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Mark denkt in voordeel te zijn bij Superbike-race in Assen

Van der Mark denkt in voordeel te zijn bij Superbike-race in Assen

Cheer!

Motorcoureur Michael van der Mark is er alles aan gelegen om komend weekeinde een goed resultaat neer te zetten op het TT Circuit in Assen. Hij denkt dat hij in het voordeel is in de Drentse hoofdstad.

Deel dit artikel op social media

Assen is het decor voor de vierde Grand Prix van het WK Superbike. "Natuurlijk geef ik elke race alles om te winnen, maar vooral in Assen wil ik mijn beste race van het seizoen rijden", zegt hij op de website van het WorldSBK.

"Racen voor mijn thuispubliek geeft me extra zenuwen, maar dat houdt me juist gefocust", blikt de Honda-coureur vooruit op de race.

Assen is de plek waar de 23-jarige Van der Mark de eerste zege (600cc) uit zijn carrière pakte en vorig jaar twee keer als derde eindigde in het WK Superbike. De Rotterdammer is vastberaden dat kunstje op zijn minst te herhalen.

"Mijn motor is een stuk beter dan vorig jaar en ik weet dat je in het laatste stuk op het circuit nog veel tijd kan winnen als je het net even anders doet", denkt Van der Mark voordeel te halen uit zijn kennis over het circuit.

"De laatste bocht voor de finish is bijzonder. Daar kun je de race winnen of verliezen. Ik ken daar nog wat trucjes voor die de anderen niet weten."

Opstap

De Rotterdammer bezet momenteel de vierde plaats in het WK-klassement. In de eerste race van het seizoen in Australië eindigde Van der Mark als tweede, zijn beste prestatie tot nu toe op een Grand Prix voor zware 1000cc-motoren.

"In de Superbike ligt het zo dicht bij elkaar. Je moet elke bocht scherp zijn om geen tijd te verliezen. Eigenlijk kan iedereen winnen", vertelt hij over het sterke deelnemersveld.

Voor Van der Mark is het WK Superbike een opstap naar de koningsklasse MotoGP. Er bestaat een kans dat zijn team Honda hem mogelijk volgend seizoen die overstap al gunt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!