Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Unieke Para-Athletics Challenge onderdeel van EK Atletiek 2016

Unieke Para-Athletics Challenge onderdeel van EK Atletiek 2016

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM  - Tijdens de Europese Kampioenschappen Atletiek Amsterdam 2016 (6-10 juli) worden voor het eerst in de geschiedenis onderdelen voor Paralympische atleten in het officiële programma geïntegreerd. Onder de naam IPAC (International Para-Athletics Challenge) komen zowel op het Museumplein als in het Olympisch Stadion toppers uit heel Europa in actie. De Nederlandse ploeg wordt aangevoerd door wereldkampioene en Paralympisch kampioene Marlou van Rhijn.

Deel dit artikel op social media

In totaal staan er acht IPC-onderdelen op het programma. Eén daarvan vindt plaats op het Museumplein: woensdag 6 juli om 14.00 uur het discuswerpen voor mannen. De overige zeven onderdelen spelen zich af op zaterdag 9 juli in het Olympisch Stadion, waaronder de 200 meter voor vrouwen, het favoriete onderdeel van Marlou van Rhijn.

Van Rhijn is dolgelukkig met de IPAC en niet alleen vanwege het feit dat zij opnieuw een kans krijgt een grote wedstrijd op haar naam te schrijven: 'Dit is heel bijzonder voor onze sport. Er worden al weleens bij andere wedstrijden IPC-onderdelen georganiseerd, maar nu bij een groot toernooi als de EK, dat is echt uniek. Dit is een onwijs grote stap voor de hele IPC en daarmee schrijven we gewoon geschiedenis.'

Ook directeur Rien van Haperen is trots op deze primeur. 'Het motto van de EK Atletiek is Athletics like never Before en het organiseren van de IPAC sluit daar natuurlijk naadloos op aan. Wij vinden het fantastisch om Paralympische atleten uit heel Europa een kans te geven zich te presenteren te midden van alle andere onderdelen. Met name op zaterdag, wanneer zij in actie komen tijdens een van de drukste momenten van het kampioenschap, wordt het een waar spektakel. Ook de toeschouwers bieden we daarmee weer iets extra’s.'

De organisatie heeft een zo sterk mogelijk deelnemersveld geselecteerd, dat kwalitatief niet onderdoet voor IPC Grand Prix-wedstrijden. Voor de atleten van het Dutch Parathletics Team (DPT) biedt dit de kans om voor eigen publiek te strijden tegen grote concurrenten. Naast Marlou van Rhijn maken ook wereldtoppers als Kenny van Weeghel en Ronald Hertog hun opwachting in Amsterdam. In totaal nemen ruim 60 Paralympische atleten deel. De IPAC volgt een maand na het Paralympisch EK en is de laatste testcase voor de Paralympics in Rio.

Sinds half april zijn alle kaarten voor de EK in de verkoop. Het aanbod voor een aantal avondsessies is vanwege de grote belangstelling nog maar beperkt. Bezoekers met een auto kunnen voor een speciaal tarief ook nu al parkeerkaarten voor een hele dag parkeren bij de RAI bestellen. Vanaf de RAI rijden gratis pendelbussen naar het Olympisch Stadion.

Ga voor sessiekaarten, andere tickets en parkeerkaarten naar www.amsterdam2016.org/tickets.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou, Kenny en Ronald aan!